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REFERENCE: 

 [*1]  4047 Restoration of Plans

4062 Liability of Employer in Single Employer Plans 

OPINION: 

 This responds to your letter in which you, on behalf of * * * Corp. (the "Company"), indicate an interest in restoring

the * * * Inc.  Retirement Income Plan (the "Plan").  The Plan administrator filed a Notice of Intent to Terminate the Plan

on * * *. 

In view of the facts and circumstances of this case, including the short period of time between the filing of the Notice

and the request for restoration, the PBGC would permit restoration of the P lan if: 

1.  The Company agrees to reimburse the PBGC for all expenses the PBGC has incurred as a result of the filing of

the Notice, including all expenses incurred in determining, filing and litigating bankruptcy claims pertaining to the Plan.

2.  The Company agrees that it will not, without PBGC consent, terminate the P lan for at least five years after the

date of the restoration of the Plan. 

3.  The Company agrees that, if the Plan terminates for any reason whatsoever within five years of the date of the

restoration of the Plan, the Company will be liable to the PBG C for * * * less the amount of any employer contributions

made to the Plan subsequent to the  [*2]  date of the restoration.  This liability shall not be limited by the Company's net

worth and shall be in addition to the Company's liability: (a) to the PBGC for the amount of liability, as of the date the

Plan terminates, under 29  U.S.C. §  1362; and (b) to the P lan for employer contributions required by statute or by

contract.  The amount paid to the PBGC under this paragraph shall be credited as an asset of the Plan in determining the

amount due under 29  U.S.C. §  1362 . 

4.  The Company agrees that it will continue to fund the Plan in accordance with any contractual obligations to

contribute to the Plan and in accordance with the minimum funding standards contained in Section 412 of the Internal

Revenue Code (the "Code"), 26 U.S.C. §  412 and  in Section 302 of the Employee Retirement Income Security Act of

1974 ("ERISA"), 29  U.S.C. §  1082 . 

We understand that the Company may amend the Plan to cease benefit accruals but that accruals for purposes of

vesting will continue.  Of course, any such amendment must comply with the requirements of [*3]  ERISA and the Code.

Henry Rose 

General Counsel 
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